Poliklinika dr. Tončić – Nisu svi madeži opasni, ali neke je bolje ukloniti nego riskirati!

0

Prije par godina mi je jedan madež promijenio boju. Pomislih u sebi ”Pa kud rak na najpoštenije među nama?” Nisam htio dati 100 kn za kremu za sunčanje i izgorio sam k’o Čeh. Jebem ti škrtost da ti jebem. Ili mi se sunce osvetilo ili me blagajnica Željka truje s proizvodima s isteknutim rokom trajanja. Sunce nema ništa protiv mene, ali Željka… ona jedva čeka da nekom zabije nož u leđa. U svakom slučaju otišao sam u državnu bolnicu i nakon samo 12 mjeseci čekanja došao na red za uklanjanje potencijalno smrtne opasnosti.

Sjećam se kako sam sjedio u čekaonici, a neka mumija pored mene je prigovarala ”Eto, opet preko reda. Nema ništa bez veze. Čekam ovdje od 45-te!”

Sva sreća da je mirogojski mališan iznenada preminio u 96-oj godini. Šta ti je život. Danas jesi, sutra nisi, no svako zlo za neko dobro. Ja sam brzo došao na red. Nakon samo 4 sata čekanja, ušao sam u ordinaciju, a ljubazni dr. Miro je rekao ”Sestrooo! Dodajte mi onaj nož sa stola.” Sestra ”Sad sam rezala s njim parizer Miro. Ne možete operirati s tim.” Miro ”Ne seri Mirjana. Samo ga isplahni s vodom. Jesam ja doktor ili ti?” Okrenuo se prema meni i rekao ”Ah, te žene. Ne možeš s njima, ne možeš bez njih.” Nego reci ti meni ”Jel’ se bojiš injekcija?” Ja ”Pa nije baš da volim iglu. Nisam Bare.” Dr. Miro ”Odlično. Mirjana, neće nam trebati anestezija za dečka. Junak.” Ja ”Junak ti mater! Spraši mi kilu morfija i reži.” Dr. Miro ”Mirjana, dodajte mi onaj lavor kraj stola. Nove pločice smo jučer stavili. Ne želim da mi krv kaplje po njima.”

Pričao sam nedavno estetskom kirurgu,  dr. Dinku Tončiću o svojim traumatičnim iskustvima i kako su mi se pojavile neke dvije izrasline na leđima, al’ da ne želim prolaziti opet istu kalvariju kao prije par godina. Dinko mi je rekao da navratim kod njega u polikliniku i da će on pogledati izrasline i ako će ih trebati odstraniti, da neće korititi nož za parizer već puno bezbolnije i suvremenije tehninke uklanjanja neželjenih izraslina.

Javio sam se u polikliniku i bio sam odmah naručen. Dr. Dinko me pregledao i rekao da nemam razloga za brigu. Izrasline nisu madeži, nego obični fibromi – dobroćudne izrasline sastavljene od vlaknastog i vezivnog tkiva. Rekao je da će ih odstraniti, ali samo iz estetskih razloga.

Poliklinika dr. Tončić – Fibromi

Mogu ja vama pričati kako je to bio bezbolan zahvat, kako je sve završilo za desetak minuta i kako nisam imao nikakve ožiljke, ali mi ne bi vjerovali. Zato prilažem snimku kako krunski dokaz. Nadam se da je dr. Dinko Tončić spremio na sigurno moje fibrome jer jednog dana kad postanem zvijezda će vrijediti milijune.

NAPOMENA: Skidanje madeža/fibroma kod privatnika uopće nije toliko skupo:) 

 

Dr. Dinko Tončić – Radiokirurškom ablacijom smo odstranili tzv. fibrome sa površine kože. Riječ je o dobroćudnim izraslinama na koži koje mogu smetati u estetskom smislu, ali mogu izazivati i iritaciju te smetati npr. kod brijanja i sl. Radiokirurška ili radiofrekvencijska metoda je metoda prilikom koje radio valovima odstranjujemo ovakve i slične, prije svega benigne tvorbe sa kože. Metoda je vrlo brza i efikasna, a ranice isto tako cijele brzo i bez ožiljka. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i nije bolan.

Za kraj sam objasnio Dinku da mu nitko neće vjerovati da je operirao Dragog Vođu, ako ne objavim snimku na Fejsu:)

Dr. Dinko Tončić i Dragi Vođa – Neće mu nitko vjerovati da je operirao Dragog Vođu, ako ne objavim na Fejsu:)

Stari Latini bi rekli ”HANIBAL ANTE PORTAS” ili u prijevodu ”Netko skida uroke, a netko madeže”

 

Poliklinika dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvatska

tel.:   00 385 1 461 88 88
fax:   00 385 1 463 78 01

mob: 00 385 95 519 1053

http://www.toncic.net

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, rekreativni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član magazina ”Liječi se kod privatnika ili umri”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. https://www.instagram.com/dearleaderjoe/