Le Mika – Dijamanti i francuske palačinke

0

Neki dan mi je seka poslala sliku s dijamantnim prstenom. Upitah ju ”Šta si opljačkala zlatarnu Dodić?” Ona ”Zaručila sam se budalo. Shannon mi je kupio prsten.” Upalila se crvena žarulja u Centralnom komitetu Majke svih vukojebina. Ovo je prvi put da netko iz Čučerja nosi dijamante na ruci.

Kako je Shannon, njezin dečko iz Australije tj. zaručnik, došao u Hrvatsku, morali smo to proslaviti. Rekao sam joj ”Čestitam seko:) Vodim vas na nešto najskuplje. Idemo na palačinke.” Jednom se seka udaje i tad ne štedim.

Nedavno se u Teslinu iz Massarykove ulice preselio restoran Le Mika koji u ponudi ima fenomenalne slane i slatke francuske palačinke, a od nedavno i zanimljive doručke.

Sjeli smo se na terasu, a ja sam bahato naručio tri male pive. Seka je začuđeno pogledala… Rekao sam joj ”Ne brini se za lovu. Braco časti.”

Le Mika – Hladno pivo
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Seka je rekla da bi ona naručila neke palačinke s orasima. Nabacio sam joj prijeteći pogled, model Franjo Tuđman i rekao ”Palačinke sa orasi, jedu siromasi. Nisi u Čučerju.” Ispričao sam se u njezino ime ljubaznoj konobarici i odlučio naručiti za svo troje, da ne dođe do daljnih ekscesa. Za sebe sam odabrao skrmonu palačinku s dimljenim lososom.

Le Mika – TANKI ODRESCI DIMLJENOG LOSOSA S UMAKOM OD VRHNJA, VLASCA
I LIMUNA, CRVENI PAPAR, ZELENA SALATA
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Shannon se složio da je palačinka s piletinom najbolji odabir za njega, a seka se odlučila za palačinku s pancetom iako je Shannon Adventist. U Čučerju se ne mari previše za tuđe vjerske osjećaje. Samo je jedan BOG, a on voli svinjetinu. Haleluja.

Le Mika – PILEĆI FILE SA ZAČINSKIM BILJEM NA ŽARU, PRŽENI ŠAMPINJONI, UMAK OD DIJON SENFA NA TRADICIONALNI FRANCUSKI NAČIN
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Le Mika – EMENTALER, RATATOUILLE (JELO OD VIŠE VRSTA POVRĆA),
HRSKAVA PANCETA  

Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Gledao sam ih kako se zaljubljeno drže za ruku i u trenucima najveće romantike, prekinuo Gospodare prstenova i upitao seku ”Kako znaš da nije cirkon? Prodavao sam takve na okretištu u Dubravi.” Seka ”Shannon je pilot. Ne bi mi nikad kupio cirkon.” Rekoh joj ”Zar nisi čula za onu latinsku: Hanibal ante portas!” U prijevodu – Ne vjeruj pilotima ni kad darove donose.

Le Mika – Shannon i Helena – Gospodari prstenova
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Pogledao sam na sat i shvatio da je vrijeme za Čučerski test ljubavi. Ako ga položi, Shannon je pravi odabir za moju sestru.”

Le Mika – Seiko Prospex Padi
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Naručio sam čašu Proseca i ubacio dijamantni prsten unutra. Čekali smo da vidimo dal’ će promijeniti boju. Prsten je ostao isti, a Shannonu je pao kamen sa srca. Ili je ovo najbolja kopija koju sam vidio ili je Shannon stvarno savršen odabir za moju seku. Rekao sam mu ”Dobro došao u obitelj. Seka je prodana:)”

Le Mika – Proseco i Čučerski test ljubavi
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Proslava zaruka bez slatkog je kao Australija bez klokana. 

Le Mika – NUTELLA, KARAMELIZIRANE BANANE, ŠLAG
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Le Mika – Crepe Suzette umak – crêpe s domaćim umakom od naranče, limuna, listića
prženih badema, arancina i grand marniera
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

 

 

Le Mika – L’AUMÔNIÈRE
CRÊPE U OBLIKU SVEZANE VREĆICE
(punjene confitom od jabuka karameliziranih na slanom maslacu, komadićima bretonskog
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Ovako dobre palačinke još nikad nismo probali. Ovo poručujem roditeljima – Nabijem vas na orahe i pekmez!

Morali smo malo razgledati i sjajno uređenu unutrašnjost novootvorenog restorana prije nego ga napustimo punih želuca:)

Le Mika
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Le Mika – Dragi Vođa aka Gastro Snob i Chef Mika
Foto: Flash.hr

Za kraj priče, jedna fotka novozaručenog para koji će živjeti dugo i sretno u zemlji u kojoj vas apsolutno sve može ubiti (pauk, klokan, koala, morski pas, meduza, raža, zmija, sunce…). 

Le Mika – Helena i Shannon
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Sljedeća kolumna će biti iz Australije uz video kako sviram Milu Hrnića oduševljenim uzvanicima na vjenčanju:)

 

LE MIKA

Nikole Tesle 14

mob: 098 984 3395

www.lemika.hr

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob aka Dragi Vođa, dopisni član magazina ”I Australci su ljudi”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20