Otvoren Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

0

Više od 180 izlagača iz 21 zemlje, prvi puta Zanzibar, Sejšeli i Obala Bjelokosti, nagradne igre koje vas vode u Dublin, Istanbul, Tunis i Gardaland, gostovanja blogera i putopisaca – PLACE2GO nikad nije bio veći!

 

Zagreb, 16.ožujka 2018. –  „S više od 20 posto udjela u BDP i 150 tisuća zaposlenika turizam je važan pokretač hrvatskog gospodarstva, a prema svim pokazateljima ova će turistička godina biti još bolja od rekordne prošle godine, kada smo ostvarili više od sto milijuna noćenja i uprihodovali više od 11 milijardi eura. Turizam je iznimno važna grana u Europi s više od deset posto udjela u BDP-u i s 24 milijuna radnih mjesta“, istaknuo je  Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma na svečanom otvorenju sedmog Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, koji se do nedjelje, 18. ožujka, održava u Areni Zagreb.

PLACE2GO

„PLACE2GO izrastao je u vodećeg promotora globalne turističke ponude u Hrvatskoj. Prošlogodišnje preseljenje sajma u prostore Arene Zagreb posljedica je sve većeg interesa globalnih turoperatora za našom turističkom ponudom, odnosno ukupnim turističkim proizvodom grada Zagreba“, kazala je doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba čestitala je organizatorima na sjajno odrađenom poslu i činjenici da je izložbeni prostor Arene Zagreb popunjen do posljednjeg mjesta, te pozvala sve sudionike sajma da posjete Festival svjetla u povijesnoj jezgri Zagreba, koji se – kao i PLACE2GO, održava do nedjelje.

„Ove godine imamo 180 izlagača iz 21 zemlje svijeta, a privi put predstavljaju se  Sejšeli, Zanzibar i Obala Bjelokosti“, istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma, te dodala kako je sigurna da će PLACE2GO izlagačima donijeti nove poslove, a ljubitelji putovanja pronaći će nova odredišta.

U sklopu prvog dana sajma tradicionalno namijenjenog poslovnoj publici održani su zanimljivi paneli: Pametni gradovi i inovativna tehnološka rješenja u turizmuBack to school – važnost visokog obrazovanja u turizmu i Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština kao turistički proizvod.

Posjetite li sajam ovaj vikend očekuje vas bogat program, zabavljat će vas poznati svjetski putnici, blogeri i putopisci poput Gorana Milića, Mirele Priselac Remi, Gorana Jović, Bojana Mušćeta i Dragana Petrica, Vlade Šestana, Damira Zuruba, Saše Pjanića, Damira Filipovića i Ivana Rake, Dejana Nemčića, Ivana Bengerija i Putoholičara. Možete osvojiti i bogate nagrade poput aviokarta za Istanbul i Dublin, putovanja u Tunis ili Gardaland, nećete propustiti koktel PLACE2GO kojeg je osmislio barmen Filip Lipnik u suradnji s Obala grupom, a ususret Floraartu uživat ćete u cvjetnim instalacijama Zrinjevca.

Generalni sponzor PLACE2GO-a je Turkish Airlines, sponzor B2B loungea je Hrvatski Telekom, od samih početaka sajam podržavaju Grad Zagreb i TZ grada Zagreba, a pokrovitelji su Predsjednica RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Ulaz na PLACE2GO i ove je godine besplatan.

Radno vrijeme sajma:

Subota i nedjelja 17. i 18.3.

10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan