Mario Petreković na fizikalnoj terapiji u specijalnoj bolnici Arithera

0

PROĆI ĆE KAD SE BUDEM ŽENIO

U Centar fizioterapije i robotske rehabilitacije Specijalne bolnice Arithera dolaze brojni pacijenti koji traže pomoć i liječenje bolesti lokomotornog sustava.

Radi se najčešće o bolestima kralježnice, bolestima zglobova, zglobnih hrskavica, mišića, tetiva, upalnim i degenerativnim promjenama na cijelom sustavu za kretanje.
Te bolesti su prvenstveno posljedica genetske predispozicije, ali sve češće i suvremenog načina, života koji često nameće dugotrajno sjedenje ili stajanje, pretilosti i neadekvatnoga bavljenja sportom.

Sa jednom od takvih dijagnoza u Specijalnu bolnicu Arithera došao je i Mario Petreković. Mario je u procesu fizioterapije prošao kineziterapiju, elektroterapiju, hidroterapiju u bazenu i manualne tehnike terapije, a kruna svega je robotska rehabilitacija.

Tradicionalno neozbiljni Mario, ovoga puta je fizioterapiji pristupio krajnje ozbiljno i vrlo brzo ostvario značajan pomak u funkcionalnom statusu. Sa Mariom se radilo prema individualnom programu rehabilitacije ramena i koljena. Rehabilitacija ramena uslijedila je nakon ozljede ramena, a koljeno se tijekom rehabilitacije trebalo pripremiti za operaciju koja će uslijediti ovog proljeća.

Nakon individualne kineziterapije, medicinskih masaža te manualnih tehnika kao što su Bowen, miofascijalna relaksacija, osteopatske metode, Cyriax, Keltenborn-Evjenth, PNF i PIR, zdravstveno je stanje do te mjere popravljeno da će se projekti, koje Mario trenutno snima, odraditi bez bojazni za zdravlje.

„Već duži niz godina odgađao sam posjet ortopedu nakon ozljede koljena i nedavno ramena, naravno u izgovoru nedostatka vremena uz poznatu narodnu dosjetku „ proći će kad se budeš ženio“. Pa sam se ekspresno mislio oženiti što prije da mi to jednostavno prođe. Onda sam susreo mnoge oženjene sa sličnim zdravstvenim tegobama i tek tada sam shvatio da se zdravlje ne rješava ženidbom, već pravovremenim odlaskom doktoru, stručnjaku, što sam na svoju sreću i učinio. Doduše malo kasno, ali opet, nikad nije kasno, tješim se…. osobito ako su terapije u 08:00 ujutro!
Nakon ove ozljede i pohađanja fizioterapije, vjerujem da sam osvjestio prioritet brige o vlastitom zdravlju i uz pomoć stručnog tima fizioterapeuta, fizijatara, ortopeda i ostalog medicinskog osoblja Arithere uspješno sam se oporavio i riješio bolova i sada se super osjećam.


Apsolutno sam našao motiv i odgovornost da trajno riješim zdravstvenu situaciju u kojoj se trenutno nalazim i odlučio sam otići u slijedeću avanturu koja se zove operacija koljena pod rukovodstvom prim. dr. sc. Nikice Daraboša u Specijalnoj bolnici Arithera, te na ponovnu rehabilitaciju na putu u zdravije sutra.“ – ističe Mario.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20