KIGO CHARTER – BUBAMARE – najskuplja jedrilica u hrvatskom charteru!

0

Koja je najskuplja i najosvjetljenija jedrilica u Hrvatskoj?

Najskuplja jedrilica u hrvatskom charteru je jedrilica iz obitelji Jeanneau, i to ona od 64 stope i sa sretnim imenom BUBAMARE. Registrirana je u Rijeci, a matična luka joj je marina Ičići.

Bubamare

BUBAMARE je prva diplomatska jedrilica u Hrvatskoj, ugostila je mnoge uglednike iz Europe i SADa i svi su bili oduševljeni s jedrenjem u Hrvatskoj s ovom super luksuznom jedrilicom. Diplomati i svi svjetski uglednici koji su zaljubljeni u jedrenje, a koji žele upoznati ljepote hrvatske obale uz ispričanu priču hrvatske povijesti i sadašnjosti,  uživaju jedrenjem s Bubamarom između 1244 otoka.

Bubamare

Na BUBAMARE se poslužuju uglavnom hrvatski proizvodi, a gosti na jedrilici svakoga dana obilaze drugu destinaciju gdje upoznaju kako nove sredine, tako i vrhunske delicije.

Jedrilica je dugačka 20 metara, širine 5.5 metara, i gaza od 2.2 metara.  Pogoni ju motor od 180 konja od Volvo Pente pomoću kojeg ostvaruje putnu brzinu od 10 čvorova.

Sa kojih 200 m2 jedara, na vjetru od 22 čvora, BUBAMARE postiže brzinu od 10 čvorova što je za ovaj brod težak oko 35 tona jako dobar uspjeh.

Unutrašnjost broda je jednostavno i elegantno izvedena. Četiri kabine, tri WC/tuša, lijepi veliki salon s kuhinjom, agregat, klima, TV, satelitska antena, internet, desalinizator, pet hladnjaka, od čega je jedan samo za vina. BUBAMARE ima mikrovalnu pećnicu, perilicu za rublje i posuđe kao i pekač za kruh.

Bubamare
Bubamare

Bubamare je preuzeta od francuske tvrtke Jeanneau  25. lipnja u Canetu (mediteranska Francuska) i 52 dana je plovila Mediteranom prije nego  je uplovila u Hrvatske vode. Prvi susret BUBAMARE s Hrvatskom bio je u Cavtatu, a do tada je ova zanimljiva jedrilica predstavljala Rijeku i Hrvatsku po Azurnoj obali, Korziki, Sardiniji, Siciliji, Vulkanskim otocima, Kalabriji i Apuliji.

BUBAMARE je u vlasništvu riječke tvrtke KIGO CHARTER, a godišnji vez je u ACI marini u Ičićima.

Vrijednost BUBAMARE je 1o milijuna kuna, a posebno treba istaknuti da Bubamare ima najviše rasvjete od svih plovila u hrvatskom charteru.

Užitak jedrenja po hrvatskoj obali uz ovaj prekrasni brod jednostavno je doživljaj koji je svakog gosta ostavio bez daha, i Hrvatska kao najbolja europska nautička destinacija svakako je s Bubamare kompletnija i bogatija.

Bubamare

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20