Crossover Festival Zagreb – međunarodni glazbeni festival od 26. do 30. srpnja u parku Ribnjak

0

Zagreb dobiva novi međunarodni glazbeni festival – Crossover Festival Zagreb – jedinstveni petodnevni događaj u samom središtu grada, parku Ribnjak. Crossover Festival Zagreb dovodi niz zanimljivih glazbenika iz cijeloga svijeta. Nove kulture, novi glazbeni stilovi i potpuno drukčiji program čeka posjetitelje od 26. do 30. srpnja!

Billy and the kids

Prvo izdanje Crossover Festivala Zagreb dovodi fantastičnu paletu glazbenika. Francuski jazz pijanist CédricHanriot, koji je svirao na Grammyjem ovjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematictrija. Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz. Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena čiji su singlovi poput “Nikola” i “Watermelon love” već dobro poznati domaćoj publici, baš kao i oni benda s Kosova, Gipsy Groove, koji su već postali velika europska atrakcija.  Pozornicu će s njima dijeliti i afrički bend KairaKela čiji zarazni ritmovi sve tjeraju naplesni podij, ali i mnogi drugi. Naime, svakoga dana će se održavat i dva do tri koncerta, a u međuvremenu za sjajnu glazbenu kulisu pobrinut će se vrhunski DJ-evi.

Cedric Henriot

Crossover Festival Zagreb, osimglazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu. Ukusnih zalogaja i ledenog osvježenja neće nedostajati!

Festival će trajati od srijede 26. srpnja do nedjelje, 30. srpnja. U srijedu, četvrtak i petak, radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.

New Constelation

Crossover Festival Zagreb organiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Više informacija i program na www.crossoverzagreb.hr te Facebook stranici festivala www.facebook.com/ZGCrossover.

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20