Hijaluronski fileri – punjenje usana – medicinsko kozmetički centar MURAD

0

Rekao bi Bare ”Igla je iz raja izašla”, a s njim bi se složila i Ivona koja se također zaželila igle, samo iz estetskih razloga. Već me mjesecima nagovara da ju odvedem na hijarulonsko punjenje usana. Ja sam joj rekao: ”Imaš dobre usne. Šta će ti punjenje?”, a ona je odgovorila ”Imam dobre usne kad ih povećam šminkom, ali ja bi da tako izgledaju prirodno, bez šminke. Zapravo želim šminkati samo usne, a ne i crtati dodatnu usnu kako bi izgledale veće.”

Znao sam u tom trenu da bi svaka daljnja rasprava bila osuđena na propast. Odveo sam ju neki dan u medicinsko kozmetički centar Murad u Sheratonu kod doktorice Haine koja je stručnjak za hijaluronske filere.

Haina Peto-Radiković dr.med.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Doktorica je pregledala Ivonu i rekla joj praktički isto što i ja te preporučila da donju usnicu ne dira jer je idealne veličine, a da bi joj gornju samo mrvicu podebljala sa 0,6 miligrama filera, kako bi bila usklađena sa donjom i kako bi Ivona dobila taj željni efekt punijih, a opet skladnih i ne prenaglašenih usana.

Ivona
Foto: Josip Novosel Flash.hr
Ivona
Foto: Josip Novosel Flash.hr

Ivona je pitala doktoricu dal’ su moguće neke komplikacije ili nuspojave tj. dal’ je u svom radu imala neka loša iskustva. Nije htjela izgledati kao da joj je petarda eksplodirala u ustima.

dr. Haina ”U svojih 13 godina rada nikada nisam imala nijednu komplikaciju jer radim sa provjerenim, kvalitetnim švicarskim filerima Belotero i Neauvia te uvijek dajem certifikat u kojem je naveden broj i rok trajanja što pacijentu daje sigurnost, nikad ne prepunim i uvijek biram za rub filer koji neće napraviti patkaste usne.”

1.kvalitetan filer koji ne radi grudice i adekvatan je za svaki dio (gušći za tijelo usne, a rjeđi za rub – mora biti umrežen da bi izdržao barem 6 mjeseci, plastičan da se lijepo oblikuje, kohezivan da ostane u rubu i elastičen da se može istisnuti kroz tanku iglu ili kanilu kako bi bilo što manje masnica.)

2. količina filera – nikad više od 1 ml kako bi estetski usne ostale prirodne i kako bi se spriječile komplikacije pritiska na arterije u području usana što može dovesti do ozbiljnih komplikacija

3. ako se radi kanilom, dugačkom tupom iglom imamo manje uboda, manje boli i manje masnica

Ivona je bila malo nervozna, ali se brzo opustila nakon što sam na radiju pronašao stanicu sa hitovima Mile Hrnića. 

Ivona – hijaluronsko punjenje usana
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Tretman je brzo završio i iako se Ivona bojala igle, na kraju je priznala da nije bilo tako strašno. Doktorica joj je objasnila da su usne uvijek blago otečene i povećane u prva dva dana tako da se ne brine oko toga i samo nek stavlja hladne obloge nakon tretmana te izbjegava u prva 24 sata veliki fizički napor i nagle promjene temperature (npr. sauna i sl.). Ovakav zahvat se ne planira neposredno prije nekog događaja. 

Efekt ovakvog punjenja usana traje 6-8 mjeseci što je uvijek kraće nego drugih dijelova lica jer usne jako pomičemo što dodatno aktivira hijaluronidazu, enzim koji razgrađuje našu prirodnu hijaluronsku kiselinu.

Sama ampula košta 2.650 ili 2.800 ovisno o gustoći za kartice i rate, a za gotovinu 10% popusta.
Puno puta je pola ampule dovoljno pa dvije osobe mogu ampulu podijeliti i tako proći duplo jeftinije.

Doktorica je na kraju naglasila kako su moje usne savršene i kako bi bankrotirala kad bi svi imali takve:)

Josip Novosel
Foto: Ivona, Flash.hr

Josip Novosel
Foto: Ivona, Flash.hr

PS: Naravno da ova priča ne bi imala smisla bez objave Ivoninih fotki nakon tretmana. Pričekali smo dva dana da joj usnice splasnu, iako uopće nisu bile natečene. Nisam se mogao odlučiti između ove dvije fotke jer stvarno predobro izgleda pa sam odlučio objaviti obje:)

Ivona – Hijaluronsko punjenje usana – medicinsko kozmetički centar Murad
Foto: Ivona, Flash.hr
Ivona – Hijaluronsko punjenje usana – medicinsko kozmetički centar Murad
Foto: Ivona, Flash.hr

 

MURAD CENTAR

Trpimirova 2,
Sheraton Hotel, Zagreb

Telefon: 01/5390-555
01/5390-556

Email: recepcija@haina.hr

www.muradcentar.com.hr

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni ljubitelj igle i rekreativni bacač uroka, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20