Harmica Pub – Novo mjesto za ljubitelje jazza u centru Zagreba

0

Nije da u Zagrebu nije bilo prostora gdje se pušta i svira jazz, ali u zadnje vrijeme u samom centru grada, nije postojalo mjesto kao legendarni PB club, gdje bi live svirke jazza bile svakodnevnica.

Nedavno se u Radićevoj 3a, preuredio kultni kafić Harmica Pub, koji je doslovno preko noći postao omiljeno odredište svih hrvatskih jazzera. Krenuli su sa Jazz Jam Sessionima ponedjeljkom, a sada svaki dan od 21:00 imaju neki jazz program (Jazz Jam session, Gypsy jazz, Funk jazz, Cuban,Latin, Salsa/Jazz…).

Danas kao i svakog ponedjeljka možete doći na Jazz Jam Session i uzeti svoj instrument, ako želite zasvirati. Jedinstvena prilika da u centru zasvirate sa studentima glazbene akademije, strancima koji su u Zagrebu samo u prolazu ili sa profesionalnim glazbenicima koji svakog ponedjeljka navrate u Harmicu na spontani Jam. Svirka kreće od 21:00, a Harmica je otvorena do 2 ujutro.

U srijedu za sve ljubitelje Charlie Parkera i legendarnog basista Jaco Pastoriusa u Harmici na koncertu ”BIRDS meets JACO” nastupaju:

Saša Nestorović-sax
Jura Leikauff-klavir
Dudo Vorih-bas
Luka Nikolić-bubanj

https://www.facebook.com/events/473347526351218/?active_tab=about

U četvrtak će ljubitelji gypsy jazza doći na svoje jer nastupa sjajan Oridano Gypsy Jazz Band.

Upad na svirke je besplatan, a cijena cuge je pristupačna. Odlično je što ako ogladnite u Harmici možete naručiti mješane plate iz konobe Miseria Nobile.

Harmica Pub – Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Miseria Nobile – plata Forca Dalmatina
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Kakav je cijelotjedni program u Harmici, provjerite na njihovoj Facebook stranici ili se zaletite u Radićevu 3a https://www.facebook.com/Harmica.Pub/

Autor: Josip Novosel