Restoran Vusio – riblje delicije u Bolu na Braču

0

Irena je bila vrijedna ovih dana pa sam ju odlučio odvesti na ljetovanje. Rekla je da nije nikad bila na Braču, a kako volim taj otok, nije me trebala previše nagovarati. Odveo sam ju na Bol. Smjestili smo se u hotel Kaštil u sklopu kojeg se nalazi restoran Vusio. Poznati su po ribljim specijalitetima, pa sam predložio Ireni da odemo na jednu finu večeru. Irena je od ribe jedino čula za šarana. Slavonsko je to dijete, koje ne krasi profinjenost čučerskog Gastro Snoba.

Restoran se nalazi na prekrasnoj terasi hotela s pogledom na more.

Restoran Vusio - Bol na Braču - terasa Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču – terasa
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Malo sam se umislio jer Irena nije mogla skinuti pogled s mene. Poslje sam saznao da je buljila u usdirenu jahtu iza mojih leđa. Samo joj je luksuz na pameti. Suptilno mi je dala do znanja da se bacim u trošak jer je ona rođena za krstarenja.

Restoran Vusio - Bol na Braču Irena Jakičić kao da mi govori zamišljenim pogledom: Joso! Odriješi kesu i kupi mi jahtu. Znam da imaš škrtico Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Irena Jakičić kao da mi govori zamišljenim pogledom: Joso! Odriješi kesu i kupi mi jahtu. Znam da imaš škrtico
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Naručili smo medicu za aperitiv, a Irena kad gucne alkohol, zabrije da je Kim Kardashian. ”Slikaj me Joso!”, zamolila je prijetećim glasom. 

Restoran Vusio - Bol na Braču Irena Jakičić Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Irena Jakičić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio - Bol na Braču Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Za predjelo nam je stigla sjajna pašteta od tune i tanjur s plodovima mora: salata od hobotnice, inćuni i kozice. Obožavam inćune. Oni su morski pršut. Irena se bacila na paštetu kao da je Gavrilovička. Rekoh joj: ”Polakše malo. Ovo je delikatesa. Uživaj.”

Restoran Vusio - Bol na Braču - pašteta od tune Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču – pašteta od tune
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio - Bol na Braču Irena Jakičić i plodovi mora. Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Irena Jakičić i plodovi mora.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nakon osvježajućeg predjela i pokoje čašice Kozlovićeve malvazije ”Santa Lucia”, uslijedilo je glavno jelo. Ljubazni konobar Tonči nam je filetirao Zubaca. Irena je rekla: ”Joso moj! Vidi koliki šaran.”. Odgovorih joj ljubazno: ”Nemoj da te sad ubijem pred Tonijem i gostima restorana. Kakav mrtvi šaran? Pa nisi na Dravi. Ovo je zubatac. Vrhunska riba.” Stvarno je bila odlično pečena i  filetirana. Ireni je došlo da se odrekne slavonskih korijena. Rekla je: ”Ma kakav odojak! Zubatac je vrh.”

Restoran Vusio - Bol na Braču - gospodin Tonči Pešutić Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču – gospodin Tonči Pešutić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio - Bol na Braču - Zubatac Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču – Zubatac
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Irena i ja smo ljubitelji slatkog, a večera bez deserta je kao more bez soli. Toni nam je preporučio sladoled Vusio koji je servirao na stvarno spektakularan način i mariniranu krušku sa sladoledom u umaku od meda i vina (hrskavo, slatko, kremasto…, spektakularan spoj okusa). 

Restoran Vusio - Bol na Braču Marinirana kruška sa sladoledom u umaku od meda i vina. Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Marinirana kruška sa sladoledom u umaku od meda i vina.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Restoran Vusio - Bol na Braču Tonči Pešutić, Josip Novosel aka Gastro Snob i Zlatko Marić Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Restoran Vusio – Bol na Braču
Tonči Pešutić, Josip Novosel aka Gastro Snob i Zlatko Marić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Restoran VUSIO

Frane Radića 1
21420 Bol, Brač

tel: 385 (021) 63 59 95

http://www.kastil.hr/hr/vusio-bol.php

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj plodova mora i vjetra u kosi, tiha patnja visokih žena, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Podijeli