Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču

0

Kad Slavonku odvedete na more, možete ju možda jednom odvesti na romantičnu večeru u riblji restoran, ali nakon toga neće izaći s vama ako ne pojede nešto što je hodalo na četiri noge.

Već sam tri dana s Irenom u Bolu na Braču, a ona umjesto da uživa, cijelo vrijeme priča o slavonskim konjima i žitu koje joj nedostaje. Vidio sam da je vrag odnio šalu pa sam ju odlučio odvesti u konobu Mlin na večeru jer sam čuo da imaju odličan roštilj.

Smjestili smo se na prekrasnoj terasi s fenomenalnim pogledom na more.

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - terasa Izvor: Konoba Mlin web
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – terasa
Izvor: Konoba Mlin web

Irena je za predjelo naručila goveđi carpaccio, a ja crni rižoto od sipe.

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - goveđi carpaccio Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – goveđi carpaccio
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - crni rižoto Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – crni rižoto
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Irena je bila sretna k’o seljak prilikom isplate poticaja. Tamanila je govedinu i govorila mi: ”Da je more dobro i krave bi plivale.” Ja sam za razliku od nje pravi mediterraneo. Uživao sam u crnom rižotu i jedva čekao da mi stigne tuna steak, koji sam naručio za glavno jelo. Irena ne voli velike promjene pa je naručila biftek s pečenim krumpirom. Nakon sirove govedine, najbolje ide pečena govedina:)

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - biftek Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – biftek
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Meni je baš pasalo nešto laganije. Blitva s krumpirom i tuna steak s grilla. Nema ništa bolje na ovu vrućinu. Pitao sam Irenu: ”Jesi kad probala tunu?” Ona je odgovorila: ”Jel’ to ono iz konzerve?” Tu je naš razgovor završio. Opet sam se suzdržavao da ju ne ubijem. Bilo je previše gostiju oko nas u konobi. Nije dobro činiti kaznena djela pred svjedocima, osim ako niste Tomo Horvatinčić.

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - tuna steak Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – tuna steak
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Irena se napila večer prije pa je ovaj put naručila Colu, a kako se meni nije dalo piti vino bez nje, naručio sam pivce za živce.

Porcije su stvarno bile velike, tako da nismo uspjeli sve ni pojesti. Zapravo ja jesam, ali Irenin biftek je bio prevelik za njezin stupnički želudac.

Koliko god čovjek bio sit, uvijek mora naći mjesta za desert. Naručili smo semifreddo i rožatu.

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - semifredo Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – semifreddo
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - rožata Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – rožata
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Uživali smo u večeri i za kraj smo mogli samo napraviti jednu oproštajnu fotku iz ove prelijepe konobe u koju ćemo se opet vratiti.

Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - Josip Novosel aka Gastro Snob Foto: Irena Jakičić, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – Josip Novosel aka Gastro Snob
Foto: Irena Jakičić, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču - Irena Jakičić aka Gastro Snobica Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Mlin u Bolu na otoku Braču – Irena Jakičić aka Gastro Snobica
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

KONOBA MLIN

Ante Starčevića 11
21420 Bol (otok Brač)

Pon-Pet: 17:00 – 01:00

Sub-Ned: 17:00 – 01:00

 
 
Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj konoba i vjetra u kosi, tiha patnja slavonskih žena, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

 

 

Podijeli