Louie Cafe & Kitchen – novo mjesto za večeru u gradu

0

Prošli tjedan sam se kladio s Irenom. Rekla je da će nakon ručka pojesti još i ogroman hamburger. Obećao sam ju odvesti na večeru u Louie Cafe & Kitchen, ako joj to uspije. Proždrljiva hijena je namjerno jela samo da ne izgubi okladu. Guja proračunata. Kako smo se trebali poslovno naći s Krešom i Kristinom, predložio sam joj da odemo svi zajedno na večeru i spojimo ugodno s korisnim. Svi najbolji poslovi se dogovaraju uz hranu i piće. 

Prvo pravilo poslovanja je da se na poslovnoj večeri nikad ne priča o poslu dok se malo ne opusti atmosfera. Trijeznom čovjeku je teško nešto prodati. Krešo i ja smo se odlučili za sjajan japanski Nikka whiskey, a Irena i Kristina su glumile dame i pile Aperol Spritz. 

louieveceraaperolspritz
Louie Cafe & Kitchen Aperol Spritz Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Naručili smo za predjelo domaću paštu s tartufima u maslinovom ulju i domaće raviole sa sirom. Krešo i Kristina su pravi dalmatinici, tako oni znaju cijeniti dobro maslinovo ulje. Irena je slavonka i čula je za maslinovo ulje kao i za Madagaskar. Njoj je uvijek teško jesti nešto što nije imalo četiri noge, ali je ovaj put stvarno uživala. Htjeli smo naručiti još jednu porciju pašte, ali smo se bojali da si ne pokvarimo glavno jelo.

Louie Cafe & Kitchen Ravioli Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen
Ravioli
Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr
louievecerapastatartufi
Louie Cafe & Kitchen Pašta s tartufima Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U jednom trenutku se Kristina počela meškoljiti. Rekla je: ”Ruke mi se tresu, a i trga me u koljenima. Obljeva me hladan znoj…” Krešo je rekao: ” Ti se ona već s angelimi razgovara.” Lagano je zapjevao: ”Jedna vura dva pandura, svakom dojde smrtna vura…” Na sreću, bila je to samo nikotinska kriza. Zamolio sam Irenu da ju isprati van kako bi utažila svoju nikotinsku glad, a dotle smo Krešo i ja uživali u japanskom whiskeyu i tišni.

Cure su se ubrzo vratile, a s njima je nestala i tišina. Naručili smo butelju crnog vina (fino istarsko crveno vino – Menenghetti Merlot) i glavno jelo. Krešo je poput Đele Hadžiselimovića odabrao Ribeye stake, a meni je bilo neugodno da sam jede odrezak, pa sam naručio isto. Sočno i mekano govođe meso, topilo se u ustima kao led u frižideru moje bake. Savršeno začinjeno. Perverzija okusa na tanjuru.

Louie Cafe & Kitchen Ribeye stake Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen
Ribeye stake
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ireni nije bilo dosta tjestenine pa je uzela paštu s kozicama, a Kristina se nije mogla odlučiti pa joj je Irena savjetovala da proba fenomenalni hamburger koj’ je zadnji put jela na ručku za desert.

Louie Cafe & Kitchen Irena Jakičić uživa u pašti s kozicama Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen
Irena Jakičić uživa u pašti s kozicama
Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen
Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr

Uživali smo u hrani, a kako je i alkohol učinio svoje, počeli smo lagano pričati o poslu. Krešo je kemijski injženjer, Irena je kemijska tehničarka i drvosječa (Ne zajebavam se. Studira šumarstvo), Kristina je građevinarka (Niti jedan Bosanac ne radi bolje na mješalici od nje), a ja sam ekonomist, manager, marketinški/pr stručnjak i profesionalni prodavač petardi na okretištu tramvaja u Dubravi.

Louie Cafe & Kitchen Josip, Krešo i Irena Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr
Louie Cafe & Kitchen
Josip, Krešo i Irena
Foto: Kristina Uvodić, Flash.hr

Kad su Krešo i Irena počeli govoriti o formulama, Kristina i ja smo se samo blijedo gledali. CHNDH4…, kao da su Klingonski pričali. Znam da vas sad zanima o kakvom je poslu riječ, ali pošto je ideja i više nego originalna, ne mogu više pisati o tome. Iako je Irena spominjala plantaže makova, nije riječ o proizvodnji heroina. Ovo će biti legalan farmaceutski posao i što je najbitnije, potpuno prirodan i nadam se komercijalan na kraju.

Od silnih kemijskih spojeva, pao mi je šećer u krvi pa sam naručio jednu finu panacotu, a Irena je uzela čokoladni kolač (70% kakaa), koji je doslovce progutala prije nego sam ga stigao slikati. 

louievecerapanacota
Louie Cafe & Kitchen Panacota Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Louie Cafe & Kitchen je sjajno mjesto za odlazak na večeru. Opuštena atmosfera, ugodan ambijent, ljubazno i educirano osoblje i što je najbitnije vrhunska klopa. Imaju sjajan izbor vina i malo eksluzivnije whiskije i konjake, ali cijene nisu eksluzivne, nego sasvim pristupačne.

Louie Cafe & Kitchen

Nova Ves 19, Zagreb

tel: 01 4666 159

https://www.facebook.com/Louie-Cafe-Kitchen-1694432974113018/

 

Ps: Nema slika Kristine jer je ona Tlačibaba koja ne voli da ju se slika:)

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samozatajni kamatar iz Dubrave, stručnjak za pirotehniku i goblene, tiha patnja visokih žena, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.