Taylor Swift kopirala spot hrvatskog banda Luminize!?

0

Taylor Swift je nedavno snimila novi spot za singl ”Out of the woods”, a spot u nekim dijelovima neodoljivo podsjeća na spot hrvatskog banda Luminize. Možda je to slučajnost, a možda i nije, jer je Luminize izbacio spot skoro pola godine prije Taylor Swift, tako da je lako moguće da je njezina ekipa ili ona sama, pronašla inspiraciju u spotu naših cura, koje trenutačno žive i rade u Nizozemskoj.

Taylor Swift: Out Of The Woods

Luminize – Kill It With Love

Da vam skratimo muke, ovdje je screen shot sa scenama iz oba spota, pa možete usporediti kadrove iz spota Taylor Swift sa kadrovima grupe Luminize u kojima se Marcela Oroši nalazi u par scena u gotovo identičnim situacijama kao Taylor Swift u svom spotu..

Izvor: Luminize/Facebook
Izvor: Luminize/Facebook

Slučajno ili ne, ovo nije ostalo neprimjećeno u glazbenim krugovima i bit’ će odlična reklama za mlade cure iz Luminize-a, koje bi uskoro mogle postati najpopularniji internacionalni hrvatski band, nakon 2Cellosa. Lijepo je vidjeti da strani glazbenici kopiraju naše za promjenu, a ne obrnuto, kako je do sada bio slučaj.

Trenutačno možete na radio postajama slušati Luminize i njihov HIT mjeseca ”Zašto još volim te”, kojeg su otpjevale s mladom nadom Universal musica, Marinom Jurićem – Čivrom. Inače pjevaju na engleskom jeziku i usmjerene su na strano tržište, ali ova suradnja sa Marinom je pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni. Konačno jedna kvalitetna pjesma na hrvatskom, koja ne zvuči kao da je snimana u Hrvatskoj.

Sve o grupi Luminize, možete saznati na njihovim facebook stranicama https://www.facebook.com/luminize/?fref=photo, a oni koji ih se još sječaju kao najboljeg hrvatskog, ženskog cover banda Angels, bit’ će ugodno iznenađeni kako cure sada izgledaju i kako zvuče sa svojim pjesmama na engleskom jeziku.

Izvor: Luminize/Facebook
Izvor: Luminize/Facebook

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20