Murad kozmetika – Belotero fileri i punjenje hijaluronskim filerima

0

Ovu srijedu je u prostorijama wellness centra Murad u hotelu Sheraton, održana prezentacija Belotero filtera i punjenja hijaluronskim filterima. Na promociji su bila pristuna brojna poznata lica: Ana Radišić, Snježana Mehun, Danijela i Ella Dvornik, Enis Bešlagić, Goran Bogdan, Ecija Ivušić, Irena Jakičić, Mila Elegović itd.

Izvor: Wellness centar Murad
Izvor: Wellness centar Murad

Liječnica Medicinsko-kozmetičkog centra Murad i edukator za tvrtku Merz Esthetics, Haina Peto-Radiković dr.med., koristi najnoviju metodu punjenja bora i usana hijaluronskim filerima s Anteis Injection System-om koji omogućava bolju integraciju filera u dermis te manje boli za pacijenta.

Prednosti Anteis Injection Systema:

  • Manje boli za pacijenta
  • Bolje kontrolirana dubina, protok i volumen filera
  • Smanjeno vrijeme regeneracije kože
  • Bolja integracija u dermis za savršeni rezultat
Ella i Danijela Dvornik Izvor: Wellness centar Murad
Ella i Danijela Dvornik Izvor: Wellness centar Murad

Zašto nastaju bore?

Kolagen i elastin, najvažnije bjelančevine naše kože odgovorne za čvrstoću i elastičnost starenjem se ne zamjenjuju novima i propadaju što dovodi do nastanka bora i brazdi. Također, i stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline. Posljedica toga je da koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se zbog toga javljaju bore.

Ana Radišić Izvor: Wellness centar Murad
Ana Radišić
Izvor: Wellness centar Murad

Kako ukloniti bore?

Bore se mogu ukloniti brzo i efikasno u jednom tretmanu, bez posljedica, injiciranjem hijaluronske kiseline. Fileri Belotero na bazi hijaluronske kiseline su fileri nove generacije te se sve češće koriste. Njihova baza je hijaluronska kiselina koja se ionako nalazi u ljudskoj koži, ali se s vremenom, u procesu starenja gubi. Ima ulogu vezanja vode i kada se injicira u kožu povećava svoj volumen i ispunjava bore i hidratizira kožu. Hijaluronska kiselina u koži stvara visokoelastičnu mrežu za vezanje kolagena koji je sastavni dio dermisa (sloj kože). Fileri na bazi hijaluronske kiseline dobivaju se sintetski, neživotinjskog su porijekla, biokompatibilni su i jednostavno se injiciraju.

Snježana Mehun Izvor: Wellness centar Murad
Snježana Mehun
Izvor: Wellness centar Murad

Koliko traje učinak hijaluronskih filera?

Fileri Belotero proizvedeni su CPM tehnologijom, što znači da je proces biorazgradnje filera usporen, a vrijeme zadržavanja na mjestu injiciranja produženo, traje ovisno o gustoći filera, od 9 do 14mjeseci. S obzirom da razgradnja hijaluronske kiseline ovisi o enzimu hijaluronidazi prisutnom u našem organizmu dužina trajanja filera je individualna, pa tako kod nekih ljudi potraje i mnogo duže od prosjeka.

Kako se filer unosi u kožu?

Prije punjenja, područje se namaže anestetskom kremom, a u toku zahvata dodatno se anestezira ledom. Filer se injicira sa malim iglama pomoću Injection Systema za brze i bezbolnije injiciranje, a zahvat traje 30-tak minuta. Eventualne nuspojave kod osjetljivih koža kao što su crvenilo, otok i modrice nestaju za nekoliko dana, no mogu se sakriti i korektorom te ne sprječavaju uobičajene aktivnosti.

Što se sve može puniti?

Praktički sve na licu i vratu, što može barem deset godina odgoditi potrebu za kirurškim zahvatom. Što znači, brazde oko usta i ispod nosa, brazde na čelu, okomite i vodoravne, usnice-rub sa ili bez povećanja gornje i donje usne, male bore iznad usana, bore oko očiju, bore u podočnjacima, bore na vratu.(Esthelis, Fortelis, Mezolis). Osim punjenja bora moguće je kompletno modeliranje lica, povećanje volumena obraza ili ispunjavanje većeg udubljenja npr. na bradi ili nosu (Modelis). Preparati hijaluronske kiseline sa kojima mi radimo su proizvodi švicarske farmaceutske kuće Anteis, dolaze u četiri gustoće: Mesolis, Esthelis, Fortelis i Modelis. Izbor pojedine gustoće ovisi o dubini i lokaciji bore, a pri prvom pregledu (koji je besplatan) liječnica će preporučiti pravilan izbor i uskladiti ga sa očekivanjima i financijskim mogućnostima. Razlika između filera je isključivo u gustoći i umreženosti, ali se uvijek radi o hijaluronskoj kiselini.

Izvor: Wellness centar Murad
Izvor: Wellness centar Murad

Koja je prednost hijaluronske kiseline naspram botoxa?

Hijaluronska kiselina je nešto sasvim prirodno, ona se nalazi u našoj koži i našim zglobovima te je organizam prihvaća kao nešto svoje, a ne kao strano tijelo. Dok je botox nervni otrov, za koji se , iako se daje u malim dozama još uvijek ne znaju njegove dugotrajne posljedice, hijaluronska je prije 25 godine injicirana u Australiji tako da postoje mnoge studije o neškodljivosti, a također i bora koja je redovito punjena je ostala jednaka i nije se produbljivala. sa sigurnošću možemo reći da hijaluronska čuva boru. Botox-om se ne mogu riješavati bore između nosa i usta niti se može dobivati volumen u obrazima kao što se može sa hijaluronskom. Filerima hijlauronske kiseline ne gubimo na mimici lica, znači ostaje naš izražaj, dok botox blokira mišić pa prema tome i ograničava mimiku lica.

Irena Jakičić
Irena Jakičić

Kako se radi modeliranje lica?

Modeliranje lica radi se sa Modelisom, posebno gustom i elastičnom hijaluronskom kiselinom. Tehnički se izvodi samo jednim jedinim ubodom u područje obraza i to sa kanilom koja je tupa tako da ne nastaju hematomi (modrice) i oštećenja tkiva. Modeliranjem sa Modelisom također se mogu izravnati konture opuštene brade. Kao najgušći filer, učinak Modelisa traje i do godinu i pol.

Da li se mogu poravnati udubine kod upalih obraza?

Naravno, to je nešto što se može jako uspješno riješiti.

Da li se hijaluronska kiselina može injicirati u ruke?

Da. Hijaluronskifileri su prikladni i za pomlađivanje ruku i vrata. Najčešće se radi tehnikom injiciranja rjeđeg filera (Mesolis) u obliku mnoštva sitnih točkica koje se poravnaju s kožom u roku od dva do tri dana. Postupak se ponavlja nakon tjedan dana i nakon mjesec dana. Učinak traje oko 6 mjeseci. S obzirom da se radi o najrjeđem fileru, cijena ampule je i do 2 i pol puta manja u odnosu na Fortelis ili Esthelis.

Da li se može javiti otok nakon tretmana?

Osjetljivija područja poput usana, područja oko očiju, čelo i gornji dio nosa, mogu biti dan, dva lagano otečeni, a nakon tretmana podočnjaka obično je potrebno dva, tri dana da se to područje smiri. Crvenilo koje nastane nakon injiciranja uglavnom je radi dezinfekcijskog sredstva i na području uboda.

Da li postoji dobna granica za tretmane hijaluronskom?

Zapravo, neke fiksne dobne granice, nema. Naravno da je to punoljetnost od 18 godina kada možemo puniti usne, neke defekte lica ili ožiljke od akni. Često puta i mlade žene, zbog genetskog nasljedstva imaju jako izražene bore između usana i nosa što ih čini starijim od njihove dobe pa je tu hijaluronska idealna kao rješenje njihovog problema

Da li postoji razlika kod muškaraca i žena?

Muškarci su podjednako pogodni za tretman hijaluronskom kao i žene i najčešće se pune bore između nosa i usana (nazolabijalne bore) i bore na čelu i oko očiju.

Dr. Haina i Enis Bešlagić Izvor: Wellness centar Murad
Dr. Haina i Enis Bešlagić
Izvor: Wellness centar Murad

Kako završava tretman?

Nakon tretmana liječnica Vam nanosi korektor i puder i spremni ste za šetnju i kavu u centru grada!

Izvor: Wellness centar Murad
Izvor: Wellness centar Murad

Što treba izbjegavati nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana ne preporučaju se jako velike promjene temperature tipa saune. Poželjno je taj dan stavljati led na mjesto injiciranja, a ako se radi o Modelisu, ne spavati na obrazima koji su bili punjeni. Inače, kod većine punjenja, osoba može normalno ispunjavati svoje dnevne obaveze jer nakon završetka punjenja nanesem korektor na područja koja se crvena.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20