”I tebe sam sit kafano” u izvedbi Ricarda Luquea i Zagreb Double Bass Quarteta

0

Zagrebacki kvartet kontrabasa, ili već sada poznatiji kao ZGDBQ (Zagreb Double Bass Quartet), pojavljuje se kao jedini sastav te vrste u Hrvatskoj i Europi, a svojim specifičnim repertoarom velika je posebnost i na široj svjetskoj sceni. Najvecim dijelom njegovi članovi, već vrsni i priznati virtuozi, obrađuju i aranžiraju zadane skladbe te pišu originalne kompozicije. Tihomir Hojsak, Zvonimir Šestak, Ivan Gazibara i Jurica Štelma već su postavili temelj hrvatskog kontrabasizma kroz svoja dosadašnja djelovanja u raznim jazz, pop, rock, folk i klasičnim sastavima, a ovo sto sad donose na flash stol je prava poslastica, unikatni i ultimativni izazov za sve ljubitelje jazz-a, ali i puno šire od toga!

U tom smislu se može govoriti i pisati o njihovom glazbenom prvijencu, kojeg prati i flash spot – I TEBE SAM SIT KAFANO – koji tek naočigled može probuditi sumnje u flash doživljaj, ali već na prvo slušanje potvrđuje sve navedene superlative. Ideja da se spoji etno pripjev sa latino izričajem, 4 kontrabasa koji u sebi sadrze sve elemente i segmente melodijskih i ritmičkih instrumenata, urodila je plodom uz neizostavnu i vodecu figuru latino glazbe u Hrvatskoj – Ricarda Luquea. Neiscrpna energija, stroj od četiri senzibilna i virtuozno razigrana kontrabasista, ostavit ce svakog slušatelja bez daha, jedinstvenost u svakom pogledu i definitivno nova dimenzija poimanja klasične, jazz ili etno glazbe.

Zanimljivo je da u spotu možete primjetiti i naše kolumniste, Adagama Defondea i Jobulacija Dodu, kako plešu u društvu lijepih, mladih dama.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20