AL DI MEOLA u LISINSKOM 21.5.2015.

0
Al di Meola Izvor: Aquarius Records
Al di Meola
Izvor: Aquarius Records

Legendarni Al Di Meola s program ‘plays Beatles & more’ 21. svibnja nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ova gitaristička zvijezda slavu je stekla svirajući u jazz fusion bandu velikog Chicka Coree – Return to Forever, koji je obilježio sedamdesete godine kao jedan od ključnih jazz fusion sastava.

Bio je polaznom točkom mnogim današnjim jazzerima pa tako i AluDi Meoli. Afirmiravši se kao briljantni gitaristički virtuoz, Di Meola je surađivao s najvećim imenima današnje glazbe i to svih stilova, od Herbieja Hancocka, Luciana Pavarottija, Phila Collinsa, Waynea Shortera do Santane, Jacoba Pastoriusa, Franka Zappe, Stevieja Wondera, Jimmyja Pagea, Miltona Nascimenta, skupine Irakere i brojnih drugih. Dobitnik niza priznanja i autor ekstenzivne diskografije ovjenčane nizom nagrada, odlučio se na projekt Beatles kako bi ispunio svoj mladenački san. U studiju Abbey Road u Londonu, snimivši bezvremensku glazbu liverpulske četvorke u vlastitoj obradi,album pod nazivom “All Your Life” izjavio je: “Ovaj projekt je životni, dugo godina snivani san i neizmjerno ispunjenje!”
Svoje ulaznice za koncert gitarističke zvijezde, 21. svibnja u 20 sati, potražite u Aquarius Music Shopu u Zagrebu – Varšavska 13, na blagajni Lisinskog ili na on-line putem www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica:200/230/260/300 KN