NOEL – Uživajte u jelima s Michelinovom zvjezdicom kod kuće ili u uredu

0

ODSAD U JELIMA S POTPISOM JEDINOG ZAGREBAČKOG RESTORANA S MICHELINOVOM ZVJEZDICOM MOŽETE UŽIVATI KOD KUĆE ILI U UREDU

Noel je otvorio svoju kuhinju pristupačnim bistronomskim jelima i comfort food-u

 

Upalila se crvena žarulja u Centralnom komitetu tajkuna Čučerja. Pročulo se da Noel ima dostavu hrane. Delicije s Michelinovom zvjezdicom nisu više rezervirane samo za Dragog Vođu i ostale pripadnike zlatne mladeži HDZ-a. Sad si svatko može naručiti i priuštiti ovakav hedonizam. Kamo ovaj svijet ide? Kako će jedna blagajnica Mirjana ili automehaničar Miro znati cijeniti pavijanove kažiprste u umaku od velebitskih degenija, tuljanove fetuse na posteljici od dikobrazovih testisa, peraju sredozemne medvjedice na pjenici od poširanih prstaca…? Do jučer im je vrhunac gastronomije bio Big Mac i miješana pizza, a sada im se otvaraju vrata gastro raja. Vrijeme je za osnivanje ST-a aka Sindikata Tajkuna. Predlažem sebe za počasnog i doživotnog predsjednika. Običan puk ne bi smio imati pristup kvalitetnim namirnicama. Zato smo i izmislili GMO. Citirat ću našeg pokojnog krivoustog predsjednika: ”Sreća nije imati, sreća je imati i znati da drugi nema!”

Kako da ja sad budem sretan kad drugi imaju pristup hrani kojoj su samo odabrani poput mene imali pristup? Spavaš li mirno Ivane Juže aka bivši druže!?

 Jednostavno nemam snage više pisati. Nek ide sve u 3PM! Šaljem službeno PR priopćenje i molim Boga da mi da snage da se ne ubijem.

Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, sinonim je za vrhunsku kvalitetu i jedinstven gastronomski doživljaj. U trenutku kada pređete prag restorana, ulazite u svijet gdje se hrana pretvara u istinsku umjetnost. Noelov kreativni kuharski tim udružuje svježe sastojke i inovativne tehnike kako bi stvorio jela koja su prava mala vizualna i okusna remek-djela. Svaki tanjur je pažljivo aranžiran, a svaki zalogaj pruža neprocjenjivo iskustvo. Kako bi ‘otvorio svoja vrata’ i široj publici omogućio uživanje u jelima s potpisom Michelina, a ne samo gostima koji ovdje dolaze na večeru u sljedovima, odnedavno je krenuo originalni koncept Noel lunch at home/office.

Svakog radnog dana može se birati između 8, a subotom 5 jela. Od ponedjeljka do petka između 11:00 i 17:00 na meniju se nalaze zagorska patka (confit zabatak domaće patke poslužen uz ragu od povrća i domaće mlince), hrskava Cezar salata obogaćena ”cezar” dresingom, domaćom piletinom i Bread and Deli focaccia crutonima, Buratta s mladim salaticama, cherry rajčicama, bosiljkom i focacciom od češnjaka, aromatična tjestenina paccheri cacio e pepe i filet ribe en papillote.

Noel – Patka s mlincima
Foto: Marina Rendulić

Svakog dana, od ponedjeljka do subote, između 11:00 i 21:30 možete naručiti i kultne Noelove slane ili slatke štrukleručno rađene lazanje aromatizirane muškatnim oraščićem te raguom od lokalne junetine, 2 vrste burgera: Classic (Bread and Deli pecivo, 100% junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, Noel umak, zelena salata) i Special Umami (Bread and Deli pecivo, 100% junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, lions mane, soya wasabi umak, zelena salata) te domaći lički pommes.

Noel – Burger
Foto: Marina Rendulić
Noel – Lazanje
Foto: Marina Rendulić
Noel – Štrukli
Foto: Marina Rendulić

Sve rade ‘from scratch’, od tjestenine do umaka i peciva za burgere, a isključivo najkvalitetnije sezonske namirnice lokalnog uzgoja i kontroliranog podrijetla dolaze u obzir. Ovo je idealna opcija za ručak kod kuće ili u uredu kada nemate vremena za pripremanje i kuhanje, a svoju narudžbu možete izvršiti putem Wolt i Bolt dostavnih servisa ili osobnim preuzimanjem u Noel Bread AND Deliju.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20