Osječka skupština je bila legitimna. Petar Mirić je novi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza!?

0

Nakon što je Petar Mirić izabran u Osijeku za novog predsjednika Hrvatskog teniskog saveza, nastala je prava drama u HTS-u. Dosadašnja predsjednica Nikolina Babić je u svim vodećim medijima izjavila da je ona i dalje predsjednica HTS-a, a da je ovdje riječ o grupici građana koja se urotila protiv nje i da su oni najobičniji urotnici.

Petar Mirić

Na brojne netočne navode Nikoline Babić, upozorio je i Vatroslav šrajer, predsjednik Teniskog saveza Osječko-baranjske županije. Također je pojasnio svima koji nisu upućeni u ovu tematiku, zašto su zapravo organizirali izvanrednu skupštinu i tko je sve na njoj glasao:

Razlog sazivanja izvanredne Skupštine sastoji se u tome da dosadašnje nelegalno, nelegitimno i protustatutarno vodstvo HTS-a onemogućava provođenje sportskih programa i organizaciju sustava natjecanja od strane županijskih teniskih saveza, budući da to trenutno po odluci HTS-a provode nezakoniti odbori za sportske aktivnosti bez tzv. pravne osobnosti. Protuzakonitim djelovanjem navedenih odbora za sportske aktivnosti izričito se provodi „paralelna vlast“ u HTS-u koju Zakon o sportu i Zakon o udrugama strogo zabranjuje.

Isto tako HTS je donošenjem nelegalne odluke, od 19. prosinca 2018. godine, omogućio neravnopravnost i provođenje diskriminacije između županijskih teniskih saveza i ostalih članova Skupštine te vladanje manjine nad većinom. Još jedan vrlo bitan razlog sazivanja Izvanredne Skupštine je i donošenje pravomoćne i ovršne presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, BROJ: Usž-2459/20 od 2. veljače 2022. godine, gdje je upis Petra Mirića u Registar udruga kao v.d. predsjednika HTS-a proglašen ništavnim, jer funkcija v.d. predsjednika HTS-a nije predviđena statutom HTS-a, što znači da Petar Mirić nije mogao na zakonit način sazvati Skupštinu HTS-a koja je održana 21. lipnja 2018. godine, a to posljedično znači da gđa Nikolina Babić nije mogla biti izabrana na zakonit način predsjednicom HTS-a i na zakonit način zastupati Savez, sazivati sjednice Skupštine HTS-a gdje su donošeni statut i drugi opći akti HTS-a te su sve radnje koje je poduzimala u stvari ništavne jer ne proizvode nikakve pravne ni stvarne učinke, od samog svog početka.

Kada se uzme u obzir presuda koju je donio Upravni sud u Zagrebu, a potvrdio Visoki upravni sud R. Hrvatske, kao najviši sud vezan za upravno-pravne postupke, tada se neizostavno dolazi do stvarnog i pravnog nonsensa da Gradski ured za opću upravu grada Zagreba, koji vodi registar udruga, nije (a proteklo je već više od godinu dana) postupio po pravomoćnom Rješenju rečenih upravnih sudova i to pod „smješnim“ obrazloženjem ovlaštenih osoba rečenog Gradskog ureda da takvu sudsku praksu do sada nisu imali pa da ne znaju kako bi rečeni Gradski ured trebao postupiti.

Također objasnili su da Nikolina Babić može sama temeljem naprijed navedene pravomoćne i ovršne presude podnjeti zahtjev Gradskom uredu za opću upravu koji vrši upis u Registar RH i Ured da ju se izbriše iz registra RH i Ured će ju odmah izbrisati iz Registara, što ona naravno do danas nije učinila.

Tako već više od godinu dana gđa Babić protivno upravno – sudskoj pravomoćnoj i ovršnoj presudi, obnaša na nezakonit način funkciji predsjednice HTS-a, a dobro znade ili bi trebala znati da je njen izbor iz 2018. godine za predsjednicu HTS-a bio protuzakonit i protustatutaran.

Nadalje ne radi se, kako tendenciozno citira bivša predsjednica HTS-a gđa Nikolina Babić o nekakvih četiri-pet legalnih zastupnika HTS-a, već se radi o 29 (dvadesetdevet) zastupnika u Skupštini HTS-a, od njh 41 koliko ih ukupno ima u Skupštini i to ne samo iz Slavonije već iz cijele Hrvatske, odnosno Skupštini je bilo prisutno 70,73% zastupnika što je više nego dovoljno za donošenje pravovaljanih i legitimnih odluka na Skupšini.

Napomena: da je na Skupštinu došao i ostatak od 29,27%, rezultat glasovanja se nebi promjenio:
Bitno je napomenuti da je ZA točke od 1. – 6. Dnevnog reda, glasovalo 27 predstavnika od 29 ili 93,10% a 25 predstavnika od 29 ili 86,51% glasovalo je Za točke od 7.-23.

Osim navedenog Skupštini je bila nazočna natpolovična većina po svim Statutima HTS-a.

Na Skupštini su nazočili predstavnici Teniskog saveza Virovitičko-podravske županije, Teniskog saveza Koprivničko-križevačke županije, Teniskog saveza Istre, Teniskog saveza Brodsko posavske županije, Teniskog saveza Osječko-baranjske županije, Osječkog teniskog saveza, Teniskog saveza Međimurja, Zagrebačkog teniskog saveza, Hrvatskog teniskog saveza veterana, Sekcije teniskih sudaca, Teniski klub Brod, Slavonski Brod, Teniski klub Donji Miholjac, Teniski klub TVIN – Virovitica, Teniski klub Pitomača, Teniski klub Bosutsko, Teniski klub Orahovica, Teniski klub Koprivnica, Teniski klub Zlatni Rat – Bol, Teniski klub Cavtat, Tenis klub Kaštela, Teniski klub Poen – Makarska, Teniski klub Sunny – Rovinj, Teniski klub Dinamo – Zagreb, Teniski klub Tenax- Zagreb, Teniski klub Winner -Zagreb, Teniski klub Olimpija Osijek 1984, Teniski
klub Našice i Teniski klub Valpovo, a ne kako to navodi bivša predsjednica Nikolina Babića, grupa građana.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20