Dobra hrana u drugačijem okruženju: Ovo su svjetski poznati restorani u sklopu casino kompleksa

0

Autentično casino iskustvo više je od pukog bacanja žetona u slot uređaje, skeniranje prostora oko sebe kako bi brže-bolje uhvatili slobodan stol za sjesti, ili koja će vam sljedeća igra donijeti najveći dobitak. Istinsko i pamtljivo casino iskustvo obuhvaća svih pet osjetila: miris, okus, dodir, zvuk i vid. Sve ovo što smo upravo nabrojali možete lako doživjeti ako jednog dana posjetite neke od najboljih restorana koji se mogu naći u sklopu svjetski poznatih casina. Naravno, ako ste ipak više tip osobe koji voli naručiti dostavu iz udobnosti svoga doma, uvijek vam preostaje opcija da casino element doživite kroz Rizk.hr, gdje bar za segment casino iskustva nećete biti zakinuti.

Grad koji ne spava, ali zato fine dinea

U srcu ‘Sin City-a’ nalazi se restoran koji je u vlasništvu legendarnog kuhara Guya Savoya, a po kome je zapravo sam restoran i imenovan. Gdje bi drugdje tako nadareni kuhar predstavio svoja umjetnička djela, nego u jednom od najpoznatijih casina na Vegas Stripu – hotel i casino Caesar’s Palace. Ovaj restoran s Michelinovom zvjezdicom nudi najbolji izbor francuske kuhinje koji vjerojatno nećete naći nigdje drugdje osim u zemlji njezinog podrijetla. Na njihovom jelovniku možete pronaći brojne francuske specijalitete, uključujući ostrige, kavijar, juhu s crnim tartufom i jastoga, te naravno neizbježne – puževe.

“Igralište milijardera” poznato kao Francuska rivijera

Od francuske kuhinje u najpopularnijem casino gradu na svijetu, prelazimo na hranu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za koju je zadužen jedan i jedini – Le Tren Bleu. Ambijentom pomalo podsjeća na one tradicionalne željezničke vagone koji bi putovali po nekoliko dana na svoje odredište, pa su takvi time bili opremljeni posebnih vagonskim odjeljcima s kuhinjom i restoranom. U kombinaciji s Belle Époque dekorom, Le Tren Bleu privlači pažnju mnogih, ali ono što uistinu očarava većinu posjetitelja su dakako talijanski i francuski specijaliteti. Tjestenina, divlje ribe, jastog i mnoštvo drugih plodova mora sastavljaju jelovnik nakon kojeg će i najskeptičniji kušač polizati svoje prste.

Večera s pogledom

Od europsko nadahnute hrane do azijskih delicija, ovaj restoran s dvije Michelinove zvjezdice smješten u jednoj od najskupljih zgrada na svijetu, a ona se nalazi u sklopu Marina Bay Sands Singapore kompleksa. Riječ je o Waku Ghin restoranu površine od čak 8.000 četvornih metara, a sastoji od tri privatne sobe, blagovaonice i bara. Unatoč tome, u njima se može smjestiti samo 25 osoba. Iako se ovaj restoran nalazi daleko od srca Europe, uspijeva ujediniti ukuse Europe s japanskom kuhinjom, a jedan od specijaliteta kombinira botanske škampe, kavijar i morskog ježa.

Tanjurom pod oblake

Iako se ovaj restoran nalazi u kompleksu koji koristi riječ „grand“ u svojem nazivu, mnogi bi se složili da ne bi dovoljno precizno mogla opisati ovaj restoran. Prije svega, da bi uopće mogli posjetiti ovo gastronomsko iskustvo, morat ćete se odvažiti na vožnju dizalom do 43. kata, gdje se i nalazi Robuchon au Dôme restoran, koji je ujedno smješten odmah pored internacionalnog aerodroma Macao preko puta Hong-Konga. Riječ je restoranu s tri Michelinove zvjezdice, koji osim što je poznat po jelovniku čiji su specijaliteti klasici poput jastoga na žaru i karameliziranih žabljih krakova, isto se može pohvaliti i sa širokom listom vrhunskih vina, a sve zahvaljujući svjetski poznatom kuharu – Joëlu Robuchonu.

PR objava